Misterul Triunghiului Bermudelor a fost, în sfârșit, dezlegat

de: PLAYTECH
19 03. 2016

Considerat unul dintre cele mai longevive mistere ale lumii moderne, dispariția diferitelor nave, sau avioane, în notoriul Triunghi al Bermudelor a fost (încă odată) rezolvată.

Format la intrarea în Caraibe, Triunghiul Bermudelor compus din Insulele Bermude, Puerto Rico și Fort Lauderdale în Florida, este sursa a mii de speculații ce privesc dispariția diferitelor vase, sau avioane, care s-au aventurat prin zonă.

Deși sunt foarte puține dovezi științifice care să dovedească autenticitatea disparițiilor, un mit întreg a luat naștere în legătură cu faimosul triunghi, după ce o mână de avioane militare americane s-au defectat în 1945 în timpul unui zbor de rutină la intrarea în Caraibe.

Ei bine, oamenii de știință au oferit o explicație plauzibilă pentru motivul pentru care multe vase ”s-au pierdut” în faimosul triunghi.

Aparent tot fundul oceanului de sub Triunghiul Bermudelor este înțesat cu cratere masive cauzate de eliberări violente de gaze. Se speculează că aceste gaze odată eliberate au scăzut densitatea apei mării de sub vapoare făcându-le să se scufunde.

În caz că erupțiile de gaze erau mai puternice acestea ar fi învăluit vasele cu apă, ducându-le la fund. Cercetătorii speculează de asemenea că dacă aceste gaze ar fi fost și mai puternice ar fi putut avaria un vas destul de mult încât să îl scufunde.

Craterele descoperite pe fundul oceanului au o adâncime de 43 de metri și un diametru de 750m. E clar că acestea s-au format în urma unor erupții violente de gaz metan, care mai apoi a ajuns la suprafață.

Deși erupțiile de gaz explică de ce unele nave s-ar fi scufundat, fenomenul nu explică în totalitate dispariția avioanelor. Dacă acest gaz ar fi fost foarte concentrat, cercetătorii cred că trecerea unui avion printr-un astfel de ”nor” ar fi provocat o combustie instantanee.

Deși aceste teorii par puțin trase de păr, mai ales în privința dispariției avioanelor, explicația oferită în cazul navelor scufundate ar putea fi, într-adevăr, plauzibilă. Măcar așa știm sigur că vasele nu au fost furate de extratereștri, sau că au dispărut în ”cea de-a patra dimensiune”.